Θεραπεία TECAR

Τι είναι η Θεραπεία TECAR

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

Η θεραπεία TECAR (Transfer of Energy Capasitive And Resistive) είναι ένα ρεύμα υψηλής συχνότητας κατάλληλα διαμορφωμένο, ώστε να διαπερνάει την κυτταρική μεμβράνη και να εστιάζει στον πυρήνα του κυττάρου. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύει την επουλωτική δράση του οργανισμού βοηθώντας στον ταχύτερο πολλαπλασιασμό των υγειών κυττάρων και στην αναγέννηση ιστών. Παράλληλα η θερμική επίδραση που δημιουργείται εσωτερικά στο σώμα, προσφέρει μία ευχάριστη αίσθηση μείωσης του πόνου.

ΤΡΟΠΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ

Capasitive

Η λειτουργία Capasitive στηρίζεται σε ένα ηλεκτρόδιο με ειδική επίστρωση μόνωσης προκειμένου με αυτόν τον τρόπο η ενέργεια να απορροφάται από το μυϊκό ιστό και ανατομικές δομές με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό. Τροποποιώντας κατάλληλα τη συχνότητα μπορούμε να αλλάξουμε το βάθος απορρόφησης και με αυτόν τον τρόπο να στοχεύσουμε διαφορετικές μυϊκές ομάδες, προσφέροντας αναλγησία και επούλωση.

Resistive

Αντίθετα με το Capasitive, χρησιμοποιώντας ηλεκτρόδιο ώστε ανατομικές περιοχές με μικρή περιεκτικότητα σε νερό όπως τα οστά ή οι τένοντες να δημιουργούν αντίσταση στο πεδίο και να απορροφούν την ενέργεια. Ο συνδιασμός του Resistive με τεχνικές κινητοποιήσης των αρθρώσεων αυξάνει το εύρος κίνησης της άρθρωσης και της ελαστικότητας μόλις από την πρώτη θεραπεία.